TARINA

Verstas Moottorikahvilaa pitää Harri Höglund, joka on saneerannut tilat määrätietoisesti säilyttäen historian havinan, rakennuksen ja sen ympäristöön liittyvän hengen. Aikojen saatossa muoti ja mieltymykset ovat muuttuneet - remontin alkaessa kaikki Verstaan sisäseinät olivat kalkkilaastilla slammatut ja lateksilla maalatut. Remontin työläin ja likaisin vaihe oli kaikkien sisäseinien hiekkapuhallus, jolla saatiin tunnelmalliset vanhat tiilet esille. Kyseessä eivät ole nykypäivän steriilit, toinen toistaan kopioivat, vaan pyssykangaslaiset käsinpoltetut ja paikoitellen polttovikaiset tiilet. Verstas rakennettiin aikana, jolloin oli tiukkaa ja jolloin kaikki hyödynnettiin ja alkuperäisyyttä kunnioittaen on myös saneerausvaiheessa vanhat valulasiset ikkunat säästetty ja kunnostettu. Sisäkatto ja siinä olevat palkit on maalattu valkoiseksi, ja valoa tilaan antavat Vaasan kaupungin 85 vuotta vanhat katuvalot, jotka roikkuvat vanhan sahan tukkiauton lumiketjun pätkistä. Kahvilassa on esillä paljon kustom kulture -taidetta.

 

Alkavaa kesää varten olemme hankkineet donitsikoneen ja paistamme donitseja joka torstai. Kone tuottaa 240 donitsia tunnissa! Asiakkaat voivat nauttia kuumia, ihanalta tuoksuvia donitseja tuoreeltaan. Tarjolla on myös muita makeita ja suolaisia leivonnaisia, virvokkeita, jäätelöä sekä tietysti Kivikylän Huilun Tuhtia grillattuna.

Moottorikahvilan lisäksi järjestämme tasaisin väliajoin livemusiikkitapahtumia, tansseja, kirppiksiä, rompetoreja ja teemailtoja. Verstas Moottorikahvilan suurin tapahtuma on Verstas Goes Kustom Kulture lauantaina 10.10.2020.  VGKK on ainutlaatuinen tapahtuma, jossa Suomen parhaat kustom kulture -taiteilijat esittelevät töitään ja maalavat, tatuoijat luovat upeita teoksia asiakkaiden iholle, parturi trimmaa miesten hiukset ja parrat kuntoon, bändit soittavat ja burleskiesitykset hurmaavat. Tapahtumassa on tarjolla myös hyvää ruokaa ja juomaa. Seuraa nettisivujen Tapahtumat-osiota ja Facebook-sivujamme, sillä päivitämme ohjelmaa jatkuvasti.

Verstas on myös vuokrattava juhla-, kokous ja tapahtumatila ja kokonaisuuteen kuluu myös maanalainen savusauna ja oleskelutila ”Pikku-Verstas” oman lammen rannalla.

Lisätietoa www.verstasjuhlat.fi

Tervetuloa Pyssykankaalle nauttimaan!